Kerékpárral a gyógyvízhez - Elkészült a kerékpárút Karcag és Berekfürdő között

Teljes hosszában elkészültek a kivitelezők a Karcag és Berekfürdő közötti kerékpárúttal, miután az építkezés második ütemének befejeztével az aszfaltcsík a Nagykunság központjából elérte a bereki kistelepülést - közölte a karcagi polgármesteri hivatal beruházásért felelős illetékese szerdán az MTI-vel.


A kerékpárút immár biztonságos és kényelmes lehetőséget kínál a helybelieknek és a nagykun várost felkereső turistáknak, hogy Karcagról biciklivel is felkereshessék a strand- és gyógyfürdője miatt vonzó üdülőfalut - mondta Lőrincz Mária, a hivatal gazdálkodási és kistérségi irodájának vezetője.

Tájékoztatása szerint a kerékpárút első, közel 3 kilométeres szakaszát még 2002-ben átadták, a beruházáshoz szükséges 40 millió forint döntő részét a városi önkormányzat állta. A második ütemben kiépített 6,7 kilométeres szakasz 302,5 millió forintba került. A projekt megvalósítását sikeres pályázat nyomán a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az Észak-Alföldi Operatív Programon belül 257,1 millió forinttal támogatta, az önkormányzati önerő 45,3 millió forintot tett ki. A kivitelezési munkákat az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft. vezette Karcag 2009. Konzorcium végezte.

A kerékpárút építése 61 ingatlant érintett, ebből 43 magánszemély tulajdonában volt. Harmincnégy ingatlan tulajdonostól adás-vételi illetve ajándékozási szerződéssel került a tulajdonrész az önkormányzat birtokába. Kilenc tulajdonostól az ingatlant kisajátították.

A beruházáshoz tartozik, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Múzeumok által elrendelt ásatás költségét - 12 millió forintot - az önkormányzat további saját forrásból fizette ki. A régészeti feltárás során őskori, szarmata és középkorból származó cserép- és csontdarabokat találtak.

Forrás: MTI


Berekfürdő Községi Önkormányzat

Molnár János

polgármester

Potornainé Szűcs Katalin

aljegyző

Cím: 5309 Berekfürdő, Berek tér 15.
Tel./FAX: 06 59 519-002
E-mail: hivatal@berekfurdo.hu

Felhasználónév:
Jelszó:

A szavazás szünetel