Köszöntő

"Lenn, az Alföld tengersík vidékin
Ott vagyok honn, ott az én világom.
Börtönéből szabadult sas lelkem,
Ha a rónák végtelenjét látom..."
Petőfi Sándor

Kedves Vendégünk,

Ha szeretné átélni, megtapasztalni azokat az élményeket, amelyek e szép sorokat ihlették, arra biztatjuk: látogasson el hozzánk, Berekfürdõre.
Községünk az Alföld közepén fekszik, Karcagtól 12 km, Kunmadarastól 6 km távolságra. Pávai Vajna Ferenc fõgeológus kutatásai nyomán 1928 óta tör fel nálunk is az a gyógyvíz, amelyet sokan még a hajdúszoboszlóinál is jobbnak tartanak.

E csodálatos víznek köszönhetõen az elmúlt évtizedek alatt Berekfürdõ a mozgásszervi betegek Mekkája lett. Akik azonban más (nõgyógyászati, idegrendszeri, vagy egyéb) betegségekben szenvednek, szintén enyhülésre, gyógyulásra lelhetnek a víz ereje által, és a fiziotherápiás kezelések révén. Egyes esetekben még az egyébként igen makacs pikkelysömör is szépen "megadja magát" - a gyógyvíznek köszönhetõen.
Az idõk során fogalommá lett "bereki víz" sokakat meggyógyított, és meg is hódított.
A hely varázsa azonban nemcsak a gyógyvízben rejlik.

A fürdõ fölé gyönyörû, öreg fák borulnak, így a hangulat rendkívül bensõséges, derûs. Itt (még) a Természet uralkodik: nem tolakodnak elénk rikító, mûanyag csõ-, és játék-szörnyek...A hely intimitását semmi külsõ-belsõ disszonancia nem zavarja. Ennek köszönhetõen az eltelt évtizedek alatt kiderült: ez a hely leginkább a természetkedvelõknek való, olyan embereknek, akik elsõsorban csöndre, nyugalomra, pihenésre vágynak.

Ha belefáradtunk a fürdésbe, rövid sétát kell csupán tenni, és máris a pusztán találjuk magunkat, ahol ellátni a horizontig, és esténként csodálatos a naplemente, esõ után pedig lenyûgözõen szép a szivárvány...
Jó világ van itt a növény - és állatvilág szerelmeseire is. A (majdnem) érintetlen természetben sok élõlényt a maga természetes élõhelyén, lelõhelyén figyelhetünk meg: nem ritka itt a fenséges fehér gém, a tarka gyurgyalag, s a kedves gólya. A nyulak, õzek sokszor egészen közel merészkednek az óvatos szemlélõhöz.
Mindez a lehetõség nagyon jó alkalom arra is, hogy a gyermekeket már kis koruktól kezdve, s folyamatosan tanítsuk tisztelni és védeni a Természetet. Mindennél fontosabb, hogy idejében megismerkedjenek vele - ez azonban a városokban, de még az állat-, vagy növénykertekben is lehetetlen - el kell tehát jönni, a Természetbe, el kell jönni a Berekbe...

Hívjuk, és várjuk: látogasson el hozzánk Berekfürdõre.
A kiváló gyógyvíz, a figyelmes vendéglátás, kiszolgálás és a Természet kínálta ezernyi élmény, látnivaló biztosan megnyeri Önt is, és idõvel csatlakozik majd a Berekfürdõ szerelmeseinek népes családjához!

Molnár János
polgármester

Vissza

Berekfürdő Községi Önkormányzat

Molnár János

polgármester

Potornainé Szűcs Katalin

aljegyző

Cím: 5309 Berekfürdő, Berek tér 15.
Tel./FAX: 06 59 519-002
E-mail: hivatal@berekfurdo.hu

Felhasználónév:
Jelszó:

A szavazás szünetel