Felhívás a tisztességes árképzésre


Tisztelt Kereskedők!

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, illetve valamennyi Kormánymegbízott a helyi önkormányzatok közbenjátását kérte a koronavírus járvány miatt kialakult piaci helyzet rendezése érdekében.

 

A fogyasztóvédelmi hatóság azt tapasztalta, hogy a koronavírus járvány következtében megnőtt kereslet miatt egyes termékek, így különösen egyes élemiszerek (pl. csirkehús, burgonya) ára jelentősen megemelkedett. Az utóbbi napokban rendkívüli mértékben megnőtt a piacokon, vásárcsarnokokban árusított élelmiszerek áremelésével összefüggésben küldött fogyasztói megkeresések száma mind a fogyasztóvédelmi hatóság, mind a minisztérium felé.

 

A szabadáras piaci rendszerben az árképzés gyakorlat, így az élelmiszerek indokolatlanul magas szinten történő beárazása önmagában nem szankcionálható folyamat. A kihirdetett veszélyhelyzetben azonban valamennyi társadalmi szereplő közöbs érdeke, hogy a helyzet súlyosságágának kihasználásával, az egyéni haszonszerzés érdekéen tanúsított tisztessételen piaci magatartás a társadalmi szerepvállalás minden fórumán egységesen elutasításra kerüljön. Éppen ezért felhívom az Önök figyelmét a tisztességes árképzés fontosságára, védve ezzel a lakossági fogyasztók és a tisztességes kereskedők érdekeit.

 

                                                                            Molnár János

                                                                            polgármester

 

 

Berekfürdő Községi Önkormányzat

Molnár János

polgármester

Potornainé Szűcs Katalin

aljegyző

Cím: 5309 Berekfürdő, Berek tér 15.
Tel./FAX: 06 59 519-002
E-mail: hivatal@berekfurdo.hu

Felhasználónév:
Jelszó:

A szavazás szünetel