Felhívás!

Kérjük, hogy akik külföldről hazatérnek, helyezzék magukat házi karanténba!

 
Felhívás!

 

Kérjük, hogy akik külföldről hazatérnek, helyezzék magukat házi karanténba!

 

Világjárvány van, ezért soha nem tudhatjuk, hogy valaki hordozza-e a koronavírust a szervezetében. A koronavírus már bárhol ott lehet. Lehetséges, hogy valaki már fertőzött, de tünetmentes, vagy csak enyhe tünetei vannak, és emiatt nem gondolja magáról, hogy koronavírussal-fertőzött. Ugyanakkor, ha továbbra is szabadon jár-kel, akkor másokat is megfertőz, és így gyorsítja a járvány terjedését. „Ezért, akik külföldről hazatérnek, arra kérem őket, hogy maradjanak otthon” - hívta fel a figyelmet Müller Cecília, országos tisztifőorvos az Operatív Törzs 2020. március 20-i sajtótájékoztatóján.

 

Ilyen önkéntes karanténra kérjük a külföldről hazatérőket, az időseket, a diákokat és mindenkit, aki csak teheti.

 

Akik nem tudják másképp megoldani és igénylik, azoknak - a hatósági karanténban lévőkhöz hasonlóan - az önkormányzat gondoskodik az ellátásukról.

 

Mint köztudott, sokan dolgoznak a környező országokban, ezért különösen fontos, hogy a külföldi országokból hazatérők családtagjai készüljenek egy elszeparált helyiséggel és megfelelő mennyiségű élelmiszerrel, hogy az érintettek el tudják magukat látni a karantén ideje alatt. A hazatérők semmiképp ne érintkezzenek idős, beteg családtagjaikkal, ismerőseikkel, hiszen ők a leginkább kitettek a vírusfertőzésnek.

Akinek tájékoztatásra vagy segítségre van szüksége a 14 napos önkéntes házi karanténba vonuláshoz, kérjük, jelezze: Molnár János polgármester 30/529-2112

Megértésüket köszönjük!

Molnár János

polgármester

Berekfürdő Községi Önkormányzat

Molnár János

polgármester

Potornainé Szűcs Katalin

aljegyző

Cím: 5309 Berekfürdő, Berek tér 15.
Tel./FAX: 06 59 519-002
E-mail: hivatal@berekfurdo.hu

Felhasználónév:
Jelszó:

A szavazás szünetel